Project Description

Merlí | Xot

RESERVA LA TEVA PLAÇA EN EL CURS DE FALCONERIA

Merlí | Xot

RESERVA CURS DE FALCONERIA

El mussol més petit del nostre país

El xot Merlí va arribar al Zoo del Pirineu d’un centre de cría.

El primer any va participar en la exhibició de vol i volava entre mig dels visitants amb tota alegría. El vam deixar descansar durant mesos d’hivern i vaja: es va tornar poruc i esquerp.

Actualment participa en Toca-toca on es deixa alimentar pels visitants i notem que està cada vegada més tranquil entre persones. Habitualment fa un sorollet de salutació quan agafa la carn. Aixo ens dona esperança que aquesta temporada de cursos de falconeria podriem  aconseguir fer-lo volar cara púbic de nou. Ens ajudaràs?

Merlí esta acostumat a la presencia humana i amb la seva edat de 5 anys ja es un iaio i lo tendria molt difícil per sobreviure al natura. Alguns animals simplement neixen com a presa i compensen amb numero elevat de críes. Xot es us d’ells.

 • Data de naixement: 14.04.2015

 • Lloc d’origen: República Txeca – centre de cria

 • Experiència professional: Toca-toca

 • Que li agrada? Deixar-se peixer pels visitants.

 • Que no li agrada? Fred.

 • Perquè participa en el curs: Volem entrenar-lo per que torni a volar a l’exhibició.

 • En quina part del curs participe: Donar de menjar a la mà.

Xot (Otus scops)

Xot es especie del mussol més petita del nostre país. Pesa uns modestos 90g. S’alimenta principalment dels insectes. Ja que no troba a Catalunya prou aliments a l’hivern canvia del lloc. Tot i que sembla increïble, aquesta petita au nocturna és migratòria i sobrevola enormes distàncies.

Curiositat: Fins avui dia no se sap exactament com pot sobrevolar tot un Mar Mediterrani i el Desert de Sàhara per arribar al Centre d’Àfrica – al seu destí per passar hivern.

Xot viu gairebé per tot arreu de Catalunya: els trobem als boscos pero també als pobles, cases de pajes, parcs de les ciutats. Al juny surten les cries dels nius i es molt fàcil trobar-los corrent pels carrers dels pobles. L’estratègia d’un xot per sobreviure és:

 1. criar molta descendència
 2. els petits xots surten del niu mes aviat possible (abans de que poden volar)
 3. cada petit es va a un lloc diferent (si els troba un depredador mata a un i el resto sobreviu)
 4. els pares cuiden de les cries fins que poden volar i casar per si mateix

La política oficial de l’administració és deixar les cries al seu lloc. Formem part de la xarxa tròfica i la natura volia que una part de les cries de xot es convertiràn en àpat dels altres. … Que en opineu vosaltres? Trobeu aquesta normativa correcta?

Foto: David Aubarell Villaró

0
ESPÈCIES D’AUS RAPINYAIRES

Reserva’t un dia ple d’emocions.  T’ho mereixes.

Numero limitat de places. No et perdis aquesta experiència singular.

CURS DE FALCONERIA
0
HORES D’EXPERIÈNCIA