Project Description

Jake – Xoriguer comú

RESERVA LA TEVA PLAÇA EN EL CURS DE FALCONERIA

Jake – Xoriguer comú

RESERVA CURS DE FALCONERIA

Un petit gamberro sense pares

El Jake va arribar al Zoo del Pirineu del Centre de fauna salvatge Vallcalent de Lleida. Algú el va robar del niu dels seus pares. Jake va creixer amb aquesta persona fins que la persona es va cansar d’ell, el va ficar dins d’una caixa i el va deixar en l’entrada del centre.

Jake no va poder creixer d’una manera natural i no hauria de tornar a la vida salvatge.  Està acostumat rebre el menjar de la mà dels seus cuidadors. Si tornes a la natura i tingues gana, podria atacar les persones, esperant que li donen menjar.

  • Data de naixement: Primavera 2016

  • Lloc d’origen: Centre de Fauna Salvatge Vallcalent

  • Experiència professional: Exhibició de vol / Zoo va a l’escola

  • Que li agrada? Enfadar-se amb Stania 😉

  • Que no li agrada? Fer sempre el mateix.

  • Perquè participa en el curs: Li agrada volar i es un gran professional.

  • En quina part del curs participe: Primers vols.

Xoriguer comú (Falco tinnunculus)

Xoriguer comú es una au rapinyaire de la família dels falcons. La seva alimentació consisteix dels ratolins, insectes i sargantanes. 

Es un ocell comú en les nostres terres. Els poden observar sobre camps quan practiquen el seu vol típic – aleta. Es queden parats en aire a una alçada de 10 – 30 m en cerca d’aliments. Una vegada detecten la presa tanquen les ales i baixen ràpidament per atrapar-la.

També es poden observar asseguts als cables al costat de la carretera i atacant altres ocells molt més grans que ells. Tenen un gran cor i els encanta molestar. Possiblement amb aquesta manera de joc entrenen per temps de quan tenen cries en el niu. Estan capaços de fer fora del seu territori animals tan grans com una àliga daurada (20 x més gran que ells) per protegir la seva descendència.

Foto: Maria Pino Bernadas

0
ESPÈCIES D’AUS RAPINYAIRES

Reserva’t un dia ple d’emocions.  T’ho mereixes.

Numero limitat de places. No et perdis aquesta experiència singular.

CURS DE FALCONERIA
0
HORES D’EXPERIÈNCIA