Project Description

Josep María – Òliba

RESERVA LA TEVA PLAÇA EN EL CURS DE FALCONERIA

Josep María – Òliba

RESERVA CURS DE FALCONERIA

El nostre Benjamí

El Josep María va nèixer en el Zoo del Pirineu. Es l’últim fill d’una parella vella d’òlibes de les quals cuidem. La seva mare d’11 anys encara posava ous però eren molt petits i no els incubava. Vam posar ous dins de incubadora on va néixer el Josep María.

Des del petit es va acostumar a les persones i eren els nostres visitants qui li donaven de manjar. Una vegada les seves plomes van acabar de crèixer es va incorporar a l’exhibició de vol on actua fins avui dia.

Josep María es un petit gandul i preferiría rebre menjar cada dia sense esforçar-se volant. Amb entrenament diari assegurem que no s’oblidi de la seva natura d’au rapinyaire. Ha de tenir clar, que per menjar s’ha de volar.

  • Data de naixement: 15.08.2016

  • Lloc d’origen: Zoo del Pirineu

  • Experiència professional: Exhibició de vol

  • Que li agrada? Sol

  • Que no li agrada? Esforçar-se.

  • Perquè participa en el curs: Ha de volar a diari per mantenir-se actiu.

  • En quina part del curs participe: Primers vols.

Òliba (Tyto alba)

Òliba es un mussol atípic. La seva coloració clara fa fàcil a identificar-la. És un ocell força conegut i estimat. Viu a prop de la gent, a les pallises, cases de pajes o ruines abandonades. Desgraciadament la seva població va disminuint constantment. 

Viu a prop dels humans i s’alimenta gairebé exclusivament dels ratolins. La practica d’enverinar els rosegadors en les cases de pagès causen unes baixes importants entre les òlibes. Els ratolins enverinats són mes fàcil de caçar però el verí mata també a òliba.

Una altra raó per la seva disminució son col·lisions amb cotxes. El seu vol és baix i si condueixem durant la nit i de cop tenim un mussol just endavant del nostre vehicle, habitualment no tenim temps per reaccionar.

Foto: Albert Codina

0
ESPÈCIES D’AUS RAPINYAIRES

Reserva’t un dia ple d’emocions.  T’ho mereixes.

Numero limitat de places. No et perdis aquesta experiència singular.

CURS DE FALCONERIA
0
HORES D’EXPERIÈNCIA