Project Description

Falcó sacre | Falconeria

RESERVA LA TEVA PLAÇA EN EL CURS DE FALCONERIA

Falcó sacre | Falconeria

RESERVA CURS DE FALCONERIA

Intel·ligència i ganes de treballar

És un ocell robust, sempre disposat a donar el 100%. Sovint es fan servir als aeroports, on les aus rapinyaires han de treballar intensivament a diari per caçar preses que poden interferir amb les trajectòries dels avions.

El falcó sacre s’utilitza en la falconeria ja fa milers d’anys… Desgraciadament, els últims 30 anys han girat entorn els híbrids (falcons creuats entre diferents espècies) i aquest ocell està desapareixent de la falconeria europea.

És una au llesta i una mica tossuda: Necessita temps per acostumar-se al falconer i a la rutina. Els primers dies d’entrenament s’ha de tractar amb una determinació constant, però també amb molta paciència. Una vegada superat aquest temps, l’ocell es converteix en un amic fidel que ho dona tot pel seu company.

Es poden entrenar tant per caçar ocells com per caçar mamífers, en els dos casos s’entrena el falcó amb un esquer.

Falcó sacre (Falco cherrug)

Au rapinyaire en perill d’extinció. 

El seu hàbitat natural són les estepes, els semideserts i els camps de pastura. La seva alimentació consisteix en rosegadors mitjans, esquirols terrestres, marmotes i gossets de les praderies. La transformació del seu hàbitat natural, els camps de cultiu, estan fent desaparèixer aquest mamífers i, com a conseqüència,  al falcó sacre.

Per sort aquesta au rapinyaire també caça ocells com coloms i perdius, fins ara, són la raó que els salva de l’extinció. Poc a poc s’està adaptant a la nova realitat i canvia de dieta, fent canvis tant grans com per caçar amfibis i rèptils.

Habitualment no caça en picat com falcó pelegrí, en canvi, persegueix la presa en un vol horitzontal. És una au llesta i caça aplicant el mínim esforç possible: Planeja amb un vol àgil sobre els corrents tèrmics per guanyar alçada i talla el camí de la presa per després abraonar-s’hi des de sobre. Aquesta tècnica de caça és molt efectiva, doncs el percentatge d’èxit és bastant elevat.

Foto: Zoo del Pirineu

Perquè recomanem falcó sacre per la falconeria

El falcó sacre no compta com a espècie autòctona, no obstant, és una au rapinyaire que us aconsellem.

Les raons:

  • És una espècie que s’observa ocasionalment a la península Ibèrica, i tot i que no nidifica aquí, ni passa temporades de migració periòdicament, forma part de la nostra fauna de forma natural.

  • Si s’escapés un sacre durant una sessió de falconeria, aquest seguiria la seva predisposició salvatge. No crea problemes amb la fauna ibèrica i s’ajunta a la migració anual de la seva espècie: Durant la primavera el seu instint el guia cap a les zones de nidificació habitual, on s’uneix amb els altres falcons de la seva espècie i enriqueix la població local.

0
ESPÈCIES D’AUS RAPINYAIRES

Reserva’t un dia ple d’emocions.  T’ho mereixes.

Numero limitat de places. No et perdis aquesta experiència singular.

CURS DE FALCONERIA
0
HORES D’EXPERIÈNCIA