Project Description

Falcó pelegrí | Falconeria

RESERVA LA TEVA PLAÇA EN EL CURS DE FALCONERIA

Falcó pelegrí | Falconeria

RESERVA CURS DE FALCONERIA

Velocitat, coratge i elegància

Falcó pelegrí és au rapinyaire de falconeria per excel·lència. Extenses territoris plans son zones ideals per anar a caçar amb ell.

Es una au que necesita volar i volar molt. Però no cal entrenar-la cada dia. A la natura si caça amb l’èxit menja i descansa. Aquest comportament és recomanable seguir també si tenim falcó en cautividad. Per tal si l’entrenem intensivament  es recomanable que descansi un dia en tranquil·litat.

Falcó pelegrí s’entrena habitualment per altanería. L’ocell es deixa anar i comença pujar i agafar alçada. Caça la presa d’una altura considerable. Això li ajuda atacar amb una velocitat impressionant. Asistir al seu vol en picat és una sensació incomparable.

També es poden entrenar per caçar la presa perseguint-la.

Avui dia es fan competicions i entrenaments curiosos. Per exemple falcó «caça» a una cometa. Es mide temps amb el quan puja falcó a una alçada considerable per agafar la carn lligada al cometa.

En Dubai es fa una competició diferent. Falcó pelegrí sobrevola una certa distància en vol horizontal per atrapar esquer. Guanya l’animal més ràpid.

Falcó pelegrí (Falco peregrinus)

Una au rapinyaire protegida. Era en perill d’extinció, però gràcies a una efectiva política de protecció (sobre tot prohibició de certs verins utilitzats en agricultura) la seva població s’està recuperant i actualment consta com espècie amb risc mínim.

Habita gairebé tot el planeta. S’adapta al lloc on viu i per tant hi ha una gran varietat de les subespècies del falcó. Falcons nòrdics son grans i allargats (els podem observar al nostre país durant la seva temporada de migració). Els falcons de la zona mediterránea s’anomenen brookei. Són petits i compactes, tenen pit ampli, coloració rogenca i un gran cor. 

El falcó peregrí s’alimenta gairebé exclusivament d’ocells de mida mitjana. Els agafa en vol. Pot agafar animals que pesen fins 4x més que ell mateix. La velocitat de 400 km/h a la qual arriba en picat augmenta la percepció del seu pes real i impacte és brutal.

Poques vegades és l’impacte que mata a la presa. Habitualment baixa amb presa agafada en les urpes a terra i la mata amb un ràpid moviment del bec trencant la columna vertebral.

Pelegrí descansa una estona i comença menjar. Una vegada té el pap ple abandona àpat i busca un lloc segur per digerir en tranquil·litat. Falcó pelegrí s’alimenta només dels animals resen caçats.

Foto: Harald Küspert

0
ESPÈCIES D’AUS RAPINYAIRES

Reserva’t un dia ple d’emocions.  T’ho mereixes.

Numero limitat de places. No et perdis aquesta experiència singular.

CURS DE FALCONERIA
0
HORES D’EXPERIÈNCIA