Project Description

Astor | Falconeria

RESERVA LA TEVA PLAÇA EN EL CURS DE FALCONERIA

Astor | Falconeria

RESERVA CURS DE FALCONERIA

Velocitat, agilitat i agressió

Astor no és un ocell pels principiants. És un ocell ferotge i si no te tot el moviment que necessita es podria tornar agressiu. El demés durant els primers dies cal molta paciència en amansar a un astor. 😉

Si es tracten correctament es forma un vincle profund entre l’ocell i el falconer que dura tota la vida.

Necessita volar a diari i requereix temps, dedicació i experiencia. La millor manera de muscular a un astor és fer passejades llargues i deixar a l’au que ens sigui. A vegades li oferim un tros de carn al guant. D’aquesta manera ens assegurem de que no se’n vagi en cerca d’altres aliments.

És molt important assegurar-se que per allà on caminem amb l’astor no passen persones i que no hi ha sorpreses. És animal que s’espanta ràpidament i la seva manera de protegir-se es fugir.

Les femelles son més grans. En falconeria s’utilitzen habitualment per caçar llebres. Mascles son perfectes per caçar conills.

Impressiona i emociona el seu vol ràpid i àgil, i la seva agressió quan ataca.

Astor comú (Accipiter gentilis)

És una au rapinyaire protegida, però la seva espècies no es en perill.

Astor s’alimenta principalment d’ocells i mamífers de mida petita a mitjana. També caça rèptils i en escassetat d’aliments menja excepcionalment carronya.

Quan surt a caçar vola a prop de terra i ataca en un vol curt, ràpid i àgil. Agafa la presa directament a terra o just per sobre. A vegades busca la presa des d’una branca i l’ataca des d’allà. Astor agafa i mata la presa amb els peus. Te cames llargues i dits forts equipats amb urpes fermes. Te tanta força que pot immobilitzar animals més grans que ell mateix. Clava les urpes dins del cos i no solta fins que l’animal no deixa moure’s. 

Sembla una manera cruel però realment és bastant ràpid, le pressa es mor gairebé a l’instant. 

Es una au discreta. La podem trobar dins del bosc. La seva cua llarga es un timó esplèndid i li permet fer girs instantanis tal quan caça com quan esquiva vegetació. A vegades es pot observar en vol alt quan sobrevola terrenys oberts. De tant en tan s’apropa a les ciutats on ataca coloms i garses. Astors son complicats de veure. Habitualment perceben la seva presencia en sentir un soroll de vol ràpid i quan aixequem la mirada ja veiem només unes quantes plomes de coloms volant per l’aire. 

Foto: Klaus Leix

0
ESPÈCIES D’AUS RAPINYAIRES

Reserva’t un dia ple d’emocions.  T’ho mereixes.

Numero limitat de places. No et perdis aquesta experiència singular.

CURS DE FALCONERIA
0
HORES D’EXPERIÈNCIA