Project Description

Eduard – Àguila estepària

RESERVA LA TEVA PLAÇA EN EL CURS DE FALCONERIA

Eduard – Àguila estepària

RESERVA CURS DE FALCONERIA

La nostra estrella de TV3

L’àguila estepària Eduard va arribar des d’un parc zoològic. Ningú no es volia fer càrrec d’ell, per la qual cosa, va passar 1 any en una instal·lació amb els seus pares.  Però un cop els pares volien tornar a criar, la presència d’un fill gairebé adult suposava un problema: l’atacaven i el ferien, per la qual cosa, el parc va buscar ràpidament un nou lloc per l’Eduard. Nosaltres estàvem a punt d’obrir cara al públic i vam dir: “Per què no?”

Fer volar a l’Eduard requereix una bona condició física. Està acostumat a planejar contra la direcció del vent, això vol dir que sempre hem de córrer des d’un costat a l’altre de l’amfiteatre per assegurar-li la direcció favorable del vent.

Al començament no sabíem fins a quin punt depenia del vent i per això, l’entrenàvem per volar en direccions diferents. Finalment es va frustrar i va escapar-se de l’exhibició de vol. Vam necessitar l’ajuda de TV3 per divulgar la seva desaparició i promoure l’ajuda per part dels veïns. Hem après la lliçó i ara deixem que sigui ell qui decideixi el vol que és més agradable per ell.

  • Data de naixement: 23.04.2013

  • Lloc d’origen: República Txeca – Zoo Liberec

  • Experiència professional: Exhibició de vol

  • Qué li agrada? Escapar-se de l’exhibició 😉

  • Qué no li agrada? Tot el que surt de la seva rutina diària.

Àguila estepària (Aquila nipalensis)

L’àguila estepària és un ocell de mida gran. Tot i que la seva aparença és impressionant, el seu caràcter és dòcil. Habitualment s’alimenta de cadàvers, però si són escassos, s’apropa a petits depredadors, els intenta espantar i robar’ls-hi el menjar. Si es veu obligat a caçar, l’animal més gran que podria capturar és un petit conill.

La població de l’àguila estepària es troba en una davallada molt significativa i, tot i ser conscients de la greu situació, encara no s’ha près cap mesura  per garantir la seva protecció.

Una de les causes principals d’aquest descens és la ingesta dels medicaments que els humans llencem al medi quan ja no els utilitzem. En cas que l’animal el digereixi, li provocarà afectacions al fetge que seran la causa de la seva mort. Cal doncs, promoure una actitud responsable en la població, duent les restes de medicaments a la farmàcia, per exemple, per tal de contribuir a la preservació de les espècies i salvar aquelles que es troben en perill d’extinció, perquè el seu futur està en les nostres mans.

Foto: Albert Codina

0
ESPÈCIES D’AUS RAPINYAIRES

Reserva’t un dia ple d’emocions.  T’ho mereixes.

Numero limitat de places. No et perdis aquesta experiència singular.

CURS DE FALCONERIA
0
HORES D’EXPERIÈNCIA